La Unió denuncia més robatoris per la campanya de recol·lecció de l’ametla i la garrofa

La Unió, 2 de setembre de 2015.- El sindicat agrari La Unió de Llauradors denuncia que l’avançament de la campanya de recol·lecció de l’ametla i la garrofa en les zones productores de la Comunitat Valenciana ha provocat un augment dels robatoris per estes dates, al que cal afegir que els preus de l’ametla són molt més elevats que en la passada campanya i a la creixent demanda de la garrofa per part del consumidor.
imgres

La campanya de recol·lecció s’ha generalitzat ja en zones com l’Alcoià o el Comtat a la província d’Alacant i en la Foia de Bunyol, el Camp de Túria o els Serrans pel que es refereix a la de València, així com a les zones productores de Castelló. Davant això i la proliferació dels robatoris, LA UNIÓ reclama major control i vigilància en el camp i sol·licita que es reforce la vigilància a través dels equips ROCA, destinats a combatre els robatoris al camp. La major part dels robatoris estan perfectament organitzats per bandes organitzades que actuen pel que sembla per encàrrec tant de dia com de nit i que arriben fins i tot a amenaçar als llauradors si es decideixen a denunciar els fets.

LA UNIÓ exigeix ​​també un major control en els punts sospitosos de venda d’esta possible mercaderia robada, veritable centre d’atenció per acabar amb estos robatoris perquè “si es roba és perquè algú compra”. Esta organització creu que al contrari del que succeïx amb altres fruites i hortalisses on hi ha molts punts de venda, en el cas d’estos fruits secs és més fàcil perquè es concentren en uns pocs.

Els llauradors es queixen que per poder vendre la seua producció a la cooperativa, organització de productors o comerç han de complir amb els requisits de traçabilitat que se li exigeixen, és a dir el lliurament de la documentació que acredite la propietat, varietat, kg, polígon i parcel·la i no obstant això per als lladres siga tan fàcil vendre després l’ametlla o garrofa.

En este sentit LA UNIÓ reclama la col·laboració dels magatzems que compren ametlla i garrofa amb les forces de seguretat de l’Estat perquè traslladen de seguida qualsevol possible mercaderia provinent d’un robatori. Així, LA UNIÓ demana a les empreses del sector un major esforç i col·laboració a l’hora de comprar l’ametla o la garrofa, verificant la procedència i denunciant a tota persona sospitosa de vendre producte procedent de robatoris. També sol·licita als llauradors afectats que interposen la corresponent denúncia davant la Guàrdia Civil perquè s’inicie la investigació i conste el delicte en les estadístiques, clau per a un increment de la presència policial en el món rural.

Influix també en l’augment dels robatoris, almenys pel que fa a l’ametlla, els preus d’esta campanya. Cotitzacions altes de 8 €/kg gra, superiors en un 44% als de la passada campanya. Quan el productor comença a vore la llum després d’una llarga travessia de molts anys en què el cultiu no era rendible i l’abandó era permanent, ara són els robatoris la principal preocupació. Pel que fa a la garrofa, encara que els preus continuen sent molt baixos, sobre els 0,20 € / kg, s’està produint un recuperació del cultiu pel cada vegada més interès que desperta este producte entre els consumidors i els robatoris podrien posar en perill la campanya, més quan es preveu una reducció important de la collita com a conseqüència de les condicions climatològiques adverses.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: