LA UNIÓ aposta per potenciar la ramaderia ecològica mitjançant l’homologació d’escorxadors per a aquest tipus de producció

3 de desembre de 2015.- LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders aposta per l’homologació d’escorxadors ecològics al llarg de la Comunitat Valenciana com a impuls per a incrementar la producció ramadera ecològica. En l’actualitat únicament existeixen 24 explotacions ramaderes ecològiques a la Comunitat Valenciana: 4 d’avicultors, 5 de productors de caprí-oví, 1 d’equí i 14 explotacions de boví. Per tant, seria important disposar d’una xarxa d’escorxadors ecològics que servisquen per a potenciar la conversió de més ramaders convencionals en sistemes de producció ecològica davant el continuat increment de demanda de carn certificada com a ecològica per part dels consumidors.Aquesta xarxa ecològica d’escorxadorsganaderia_ecologica_biovalencia evitaria desplaçaments llargs per a sacrificar els animals amb els beneficis que això suposaria per a la carn en eliminar l’estrès animal en el transport, potenciant el consum de carn ecològica de proximitat. Precisament un dels principals problemes per a impulsar la ramaderia ecològica a la Comunitat Valenciana és la falta d’escorxadors ecològics homologats, doncs fins ara únicament funcionava el de Cox per a aus, fa unes setmanes va entrar en funcionament el de Mercavalència i es preveu reconvertir ara el de Morella en ecològic.

En aquest sentit, cal assenyalar que el 58,33% de la producció ramadera ecològica de la Comunitat Valenciana se situa a Morella i en la comarca de Els Ports, xifra que puja fins al 78,57% per al cas de les explotacions ecològiques de boví de carn, les més nombroses en ramaderia ecològica de tota la Comunitat Valenciana. La ramaderia extensiva de boví existent en la comarca de Els Ports podria ser fàcilment convertible en ecològica si es donen ajudes i es potencien els escorxadors de proximitat.

Encara amb xifres inferiors a les d’altres comunitats autònomes es detecta un creixent interès dels ramaders per produir de forma ecològica i el sector de la restauració també demanda cada vegada més aquest tipus de carn.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: