Campanya de control sense precedents en les vinyes valencianes

imgres-1Valéncia 21 de setembre de 2016.- La verema, ja de per si complicada, sembla que enguany ve carregada de dificultats… o almeys així ho aseguren les organitzaciones agraries. Segons AVA, la inspecció de Treball, organisme depenent del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social del Govern central, està duent a terme en els vinyers valencians una campanya de control sense precedents tant pel que fa al nombre d’efectius que estan pentinant les zones productores de raïm com al zel desmesurat que apliquen a l’hora de requerir tot tipus de documents i rastrejar en els aspectes més mínims i secundaris qualsevol motiu que servisca per a obrir un expedient sancionador. De fet, durant els últims dies estan arribant fins a l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) desenes de queixes dels viticultors, els qui consideren que està campanya inspectora constitueix una persecució injustificada.

AVA denuncia que l’actitud que estan exhibint els inspectors de Treball, sobretot en la principal comarca vitivinícola de la Comunitat Valenciana: Utiel-Requena, està generant un enorme i creixent malestar entre els agricultors. L´organització reclama a la inspecció de Treball un canvi d’actitud i que aplique el sentit comú en les seues actuacions, ja que la manera en què està executant els controls és percebut pels viticultors com una autèntica persecució.

Segons el seu president, Cristobal Aguado, «una cosa és que es vigile per a evitar abusos i una altra molt diferent que es perseguisca als agricultors amb requeriments burocràtics portats a l’extrem».

Estem pendents de la evolució de les noticies.

Deja un comentario