Tensió al sector citrícola… QUI MANIPULA A QUI?

El cas es que en plena negociació del conveni de manipulat i envasat de citrics, CCOO d´Induústria i UGT han trencat la baralla… els sindicats creuen que la negociació no dóna mes de si i ha llançat una crida a la vaga que de començar transcorrería del 15 al 21 de decembre…  ara bé! anirà endavant la vaga? perque parlem de moltes perdues sectorials, Tant es així que s´ha impossat la prudencia, les entitats implicades si han donat xifres (ara les comente) pero ni matitzen, ni provoquen, ni calfen…. a més, no oblidem que dilluns que ve (12 de decembre…tres dies abans de la vaga), es reunirà de nou la comissió negociadora i Comisions Obreres assegura que espera vore canvis en el posicionament de la patronal.  Però passe el que passe dilluns, dimarts ja hi ha convocada una sesió de mediació… agenda completa! setmana decisiva.

imgres-5Així que entre dilluns i dimarts es resoldrà la pregunta… TIRARÀ ENDAVANT LA VAGA? una vaga (i en aixó estàn tots d´acord perque ja tinguerem una semblant fa 25 anys i els danys van ser importants) tindría roïnes consecuéncies… SABEU QUINES? segons el Comitè de Gestió de Cítrics (CGC), que engloba als principals exportadors de cítrics privats del país, els danys seríen de 200 milions d´euros en perdues…

imgres-3Per qué esta xifra? perque esta és la facturació aproximada que els operadors valencians deixarien d’ingressar de confirmar-se la paràlisi durant aquesta setmana, la prèvia a Nadal i la de major intensitat comercial de la temporada.

Espere que s´impose la cordura… perque si Espanya és el primer exportador de cítrics en fresc del món, no oblidem que entre un 70- 75% de la confecció d’aquesta fruita es realitza en els centres valencians, que donen treball directe a entorn de 60.000 persones.

A més, este és el mes que major volum es trau  -entre 650.000 i 700.000 tones- i la setmana previa a Nadal la que més demanda tenim de l’any -se solen servir entre 300.000 i 360.000 tones de taronges, mandarines i llimes. I no oblidem que si parem esta setmana arribarà Marroc al mercats que nosaltres deixem d´abastir… que són marroquians, no tontos!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: