Una dona lidera per primera vegada una organització agraria valenciana

LA COAGCV HA APOSTAT PER LA RENOVACIÓ… per primera vegada en la història, la directiva d’una Organització Agrària té una mitjana d’edat de 37 anys. Quasi la meitat dels seus components són dones, i la seua Secretaria General recau en una jove de menys de 30 anys. Es Mireia i vol fer história

Una de les majors problemàtiques de l’agricultura i ramaderia, és l’alarmant envelliment de la seua població activa i la falta de relleu generacional. Recentment, des de Joventuts Agràries de COAG, s’ha denunciat que, si no es prenen mesures dràstiques, en la dècada vinent 6 de cada 10 agricultors/res entraran en edat de jubilació. El País Valencià compta amb algunes de les comarques de tot l’Estat, segons el cens agrari, amb les majors mitjanes d’edat dels qui cultiven la terra i cuiden dels bestiars.

En el dia de hui, COAGCV ha realitzat el seu congrés, en el qual s’ha decidit per majoria del 75% d’assistents, modificar la seua denominació a Coordinadora Camperola del País Valencià – COAG (CCPV), i elegit per un 87,5% dels vots, una nova Junta Executiva integrada per 7 persones amb els càrrecs de Secretaria General, Secretaria d’Organització, Tresoreria, quatre vocalies i tres suplents. Les i els nous representants d’aquesta Organització Professional Agrària provenen de diverses comarques del territori valencià.

En la resta de l’Estat espanyol, únicament el Sindicat Labrego Galego ha comptat amb la presència de dones en el seu càrrec de major representativitat, no obstant això, fins al moment mai aquest paper havia estat exercit per una dona jove menor de 30 anys.

La nova Junta Directiva comença la seua marxa amb l’objectiu de continuar apostant pel creixement i bon funcionament organitzatiu, i per treballar per un model agrari i alimentari econòmicament just, ambientalment viable, socialment inclusiu i equitatiu.

En paraules de la seua nova Secretària General, Mireia Vidal, agricultora i elaboradora artesanal: “em sent molt agraïda amb totes y tots els sindicalistes que han confiat en mi per a liderar este projecte en els pròxims anys. S’obri una nova etapa en la qual el nostre principal repte és ser més horitzontals dia a dia”.

Per a això, la nova Executiva de la Coordinadora Camperola del País Valencià – COAG pensa continuar defensant l’agricultura i ramaderia llauradora i familiar enfront del agronegoci i altres interessos, reivindicar el paper fonamental dels qui cuiden dels nostres aliments com a base d’una societat, una economia i un entorn pròspers, amb futur i dignes de ser viscuts.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: